המניע

אני רוצה לשתף אתכם במניעים (או בעצם בפסיכולוגיה שמאחוריהם) אשר גורמים לי לרצות לעשות את המיליון הראשון.

אני מנחש שבמבט מהצד, הרצון או השאיפה הזו לעשות את המיליון הראשון נראים כמו רדיפת בצע.

אכן הרצון שלי לעשות את המיליון הראשון הוא עז במיוחד. אני לא בטוח שמבלי רצון חזק אפשר לעשות זאת.
אבל המניעים שמאחוריו הם מורכבים בהרבה:


  1. אני רוצה לאפשר לעצמי לא להיות משועבד למקום העבודה - נמאס לכם ממקום העבודה? נמאס לכם מהבוס? אבל אתם לא עוזבים כי אתם פשוט חייבים את המשכורת? מוכר לכם?
  2. לא רוצה לפחד מפיטורים - הבוס מאיים שאם לא תעשו ככה וככה תפוטרו? ובכלל איפה לא מפטרים היום?
  3. חלית? נפצעת? - לא זה לא התחלה של פרסומת.. לא רוצה להיות לחוץ רק לחזור לעבודה.
  4. סתם יבוא לי להפסיק לעבוד תקופה - לטייל בעולם, לגדל את הילדים .. 


אני בטוח שזה נשמע קצת מפונק, וברור לי שעבודה לא אמורה להיות תענוג גדול, אבל בכל זאת, אני לא מחפש לשבת רגל על רגל כל החיים, רק רוצה איזו רשת ביטחון. את האמת לא מעניין אותי לעשות 20 או 30 מיליון..ממש לא.. 1-2 יספיקו לי לגמרי, אני בטוח שאני אדע איך לעשות מהם לפחות 10,000 שקל נטו בחודש. וכך גם בתקופות יותר קשות, או שפשוט יבוא לי חופש קצר. אני יוכל להרשות לעצמי מבלי לדאוג לחשבונות, לאכול, למגורים, לילדים..


המידע המובא באתר הינו לידע כללי בלבד ואין לראותו משום המלצה ו/או ייעוץ לגבי כדאיות ההשקעה בניירות ערך ו/או מכשיר פיננסי אחר. הדברים אינם מהווים תחליף לייעוץ ספציפי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה בהם שימוש עושה זאת על דעתו ועל אחריותו בלבד. לכותב אין רישיון ייעוץ או שיווק השקעות.

2 תגובות:

  1. הכול טוב ויפה אבל ... הכסף נשחק...
    הכוונה נניח שיש לך 2 מיליון זמין ... ונניח שהשקעת אותם והם מניבים 10 אלף נטו ... עכשיו אתה אומר (רושם) שיש לך כביכול 10 אלף לחיות מהם (כי הקרן 2 מיליון תישאר אותו הדבר וכביכול אתה חיי רק מהרווח) אבל מה בשקלול הזה לוקח בחשבון ש 2 מיליון הם כבר לא אותו הדבר אחרי X זמן ? (הכוונה נניח שיש לך 2 מיליון בתאריך 01.01.2017 ועכשיו עברה לה שנה ואנחנו ב 01.01.2018 ובשנה הזאת חיית לצורך העניין עם כול 120 אלף השקלים שהרווחת ונשאר לך למעשה ה 2 מיליון ... ואתה מרגיש "שדפקת תעולם" אבל .. ב 2 מיליון האיילה היית יכול לקנות (לצורך המחשה) 10 כיכרות לחם בתאריך 01.01.2017 ועכשיו שנה אחרי בתאריך 01.01.2018 אתה יכול לקנות 9 כיכרות לחם ... ובגלל "ששרפת" את הרווח 120 אלף שלמעשה שמר על ערך הכסף ... ואתו עדיין היית יכול לקנות 10 כיכרות לחם אז למעשה אתה עדיין במלכוד ... מה שאני מנסה להגיד שהסכום האמתי לשימוש הוא לא באת אותם 10 אלף אילה נניח 5 אלף (סתם מעריך לא יודע באמת) ...

    השבמחק
    תשובות
    1. מה שאתה מדבר עליו נקרא אינפלציה, הערך של הכסף יורד.
      מדינת ישראל הגדירה לעצמה יעדי אינפלציה של 1-3 אחוז בשנה.
      בשנתיים האחרונות האנפלציה אפילו נמוכה מהיעד.
      את האינפלציה מודדים בעזרת "מדד המחירים לצרכן" שמפרסמת כל חודש הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
      ב 12 החודשים האחרונים האינפלציה היתה שלילית (מה שנקרא דיפלציה) כלומר הערך של הכסף עלה לא ירד.
      ועם זאת, נכון זה יחיסת נדיר ולרוב השווי של הכסף יורד. אבל בקצב יחסית איטי.

      מחק